Rostas med potatisterrine

En härlig rostas, som ju är ett väldigt mört och smakrikt kött, passar lika bra en vardag som när du vill lyxa till det. Den äts här ihop med potatisterriner och fräst spenat vilket bidrar till en krämig sås.

Gör så här
Sätt ugnen på 225°C och värm terrinerna mitt i ugnen ca 25 minuter.

Stek köttet i hälften av oljan i en stekpanna ca 7 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar. Lägg upp köttet på en tallrik och fräs sedan spenaten i resten av oljan.

Pressa vitlöken i pannan och rör i grädden, låt sjuda så att grädden tjocknar lite. Smaka av med salt och peppar.

Servera rostasen med potatisterrinerna och spenaten.

Ingredienser
400 g terriner av potatis
300 g rostas
1 msk olja
salt
peppar
65 g babyspenat
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl mellangrädde

Etiketter:, ,